logo
امروز : سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۲۲
[ شناسه خبر : ۴۲۸۴۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]
معظلی خانمان‌سوز؛

مواد مخدر پیشرفت جامعه را به چالش می‌کشد

مواد-مخدر-پیشرفت-جامعه-را-به-چالش-می‌کشد
مواد مخدر تأثیرات ویرانگری بر زندگی جوانان و نوجوانان دارد و می‌تواند آینده آن‌ها را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. این تأثیرات نه‌تنها در بعد فردی بلکه در سطح خانوادگی و اجتماعی نیز نمایان می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ مواد مخدر تأثیرات ویرانگری بر زندگی جوانان و نوجوانان دارد و می‌تواند آینده آن‌ها را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. این تأثیرات نه‌تنها در بعد فردی بلکه در سطح خانوادگی و اجتماعی نیز نمایان می‌شود. مصرف مواد می‌تواند به افت عملکرد تحصیلی، کاهش انگیزه، از بین رفتن تمرکز و خلاقیت منجر شود. جوانان و نوجوانانی که به سمت مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند، اغلب در مسیر ترک تحصیل، بیکاری و ناهنجاری‌های اجتماعی قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید

در بعد جسمی، مصرف مواد باعث آسیب‌های جدی به سیستم عصبی، قلب، کبد و دیگر اعضای بدن می‌شود. علاوه بر این، وابستگی به مواد می‌تواند منجر به اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و پرخاشگری می‌شود. این شرایط به مرور زمان باعث از بین رفتن سلامت جسم و روان فرد شده و کیفیت زندگی او را کاهش می‌دهد.

از نظر خانوادگی، اعتیاد یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد تنش و اختلاف در خانواده‌ها است. جوانانی که به مواد مخدر روی می‌آورند، اغلب از حمایت عاطفی خانواده دور می‌شوند و در نهایت به انزوا کشیده می‌شوند. این مسئله می‌تواند پیوندهای خانوادگی را تضعیف کرده و باعث ایجاد بحران‌های عاطفی و مالی در خانواده شود.

پیشگیری از اعتیاد جوانان به مواد مخدر نیازمند آگاهی‌بخشی، حمایت‌های اجتماعی و ایجاد محیط‌های سالم و پرنشاط برای آن‌هاست. آموزش مهارت‌های زندگی، افزایش دسترسی به مشاوره‌های روانشناسی و ایجاد فرصت‌های شغلی و تفریحی می‌تواند نقش مهمی در کاهش گرایش به مواد مخدر داشته باشد. جامعه‌ای که به سلامت جسم و روان جوانان اهمیت می‌دهد، آینده‌ای روشن‌تر و پویاتر خواهد داشت.

موج‌رسا با بررسی مشکلات موجود درباره استفاده مواد مخدر در بین افراد جامعه از جمله جوانان و نوجوانان سعی در آگاهی والدین نسبت به این بلای خانمان‌سوز دارد و شما را به مطالعه این مهم دعوت می‌کنیم.

کشف ۹۱۹ کیلو مواد مخدر در زنجان 

محسن حسین‌خانلو رئیس مرکز مشاوره پلیس آگاهی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موج‌رسا با بیان اینکه در مدت ۹ ماه سال جاری ۹۱۹ کیلوگرم مواد مخدر کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 19 درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: بیش‌ترین حجم کشفیات مربوط به ماده مخدر تریاک بوده است و این کشفیات در بازه زمانی مذکور توسط پلیس موادمخدر کشف و ضبط شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه مبارزه با عناصر اصلی قاچاقچیان، طی 9 ماه گذشته 18 باند تهیه و توزیع مواد مخدر منهدم شده و افراد اصلی این باندها توسط پلیس دستگیر شده‌اند، گفت: طی این مدت، 3 هزار نفر در ارتباط با جرائم مرتبط با مواد مخدر دستگیر شده‌اند که این تعداد نسبت به سال گذشته 4 درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات دیگر پلیس در راستای جلوگیری از تهیه و توزیع موادمخدر در استان، اجرای طرح‌های سه‌گانه برای ساماندهی معتادان متجاهر و کنترل محورهای مواصلاتی بوده است، بیان کرد: این طرح‌ها در استان با 7 درصد افزایش همراه بوده است.

رئیس مرکز مشاوره پلیس آگاهی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان اضافه کرد: سامانه 128 به‌عنوان راه ارتباطی پلیس مبارزه با مواد مخدر با مردم فعال است و در صورت مشاهده موارد مرتبط با تهیه و توزیع مواد مخدر، مردم می‌توانند از طریق این سامانه موضوع را با پلیس در میان بگذارند.

سن اعتیاد از ۱۸ سال به ۱۲ سال رسیده است

الهه دلجویی کارشناس روانشناسی عمومی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موج‎‌رسا با بیان اینکه پیشگیری اعتیاد در جامعه مخصوصاً میان جوانان و نوجوانان امری لازم و ضروری است، اظهار کرد: باید به این نکته توجه کرد که سن اعتیاد در جامعه پائین بوده و این خود معضلی بزرگ محسوب می‌شود و استفاده از موادمخدر باعث تباهی آینده جوانان خواهد شد.

وی با بیان اینکه باید آگاهی از عواقب اعتیاد بین نوجوانان و جوانان مطرح شود، گفت: با در نظر گرفتن این مهم که سن اعتیاد از ۱۸ به ۱۲ سال رسیده و این موضوع نگران‌کننده است و گاهاً سن درگیری به موادمخدر نیز به ۹ سال نیز رسیده است و به ندرت این موضوع در جامعه دیده می‌شود.

کارشناس روانشناسی عمومی عنوان کرد: از جمله مواردی که باعث می‌شود نوجوانان و جوانان به سمت اعتیاد سوق پیدا کنند بحران سن بلوغ است که جوانان در این سن به دنبال هویت‌یابی هستند و تحریک‌پذیری بالایی دارند.

وی با اشاره به اینکه طبق تحقیقات به‌عمل آمده در سنین کم رغبت به اعتیاد بیش‌تر است، ابراز کرد: یکی از دلایل مهم که فرد در این سن به سمت اعتیاد پیش می‌روند شرایط سنی نامناسب و روحیه‌ای ضعیف بیان شده که والدین باید بیش‌تر نوجوانان را درک و مانند دوستی دلسوز با آنان رفتار کنند تا نوجوان به جای الگوگیری از دوستان از والدین حرف‌شنوی داشته باشند.

کارشناس روانشناسی عمومی ادامه داد: الگوی نوجوانان در این سن چه کسی است مهم بوده و مناسب‌ترین فرد همان والدین هستند که دلسوز فرزند بوده و در تمام شرایط از وی حمایت می‌کنند و فرزند باید خود به این مهم رسیده باشد.

 

وابستگی به موادمخدر مشکل‌ساز است

مائده بازرگانی کارشناس روانشناسی بالینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی موج‌رسا با بیان اینکه وابستگی به موادمخدر امروزه در میان جوانان و نوجوانان باعث بروز مشکلات عدیدی شده است، اظهار کرد: اعتیاد از جمله مواردی تهدید کننده جوامع محسوب می‌شود که در واقع برای پیشگیری از این موضوع یک سری از راهکارهایی وجود دارد تا به کمک آن بتوان مشکلات مربوط به اعتیاد را بین جوانان شفاف‌سازی و آنان را از آخر و عاقبت اعتیاد و وابستگی به این مهم مطلع کرد.

وی با بیان اینکه طبق مطالعات و پژوهش‌های صورت گرفته در حوزه روانشناسی نشان می‌دهد شیوع مصرف مواد مخدر این بلای خانمان‌سوز در بین نوجوانان و جوانان رایج است، گفت: مطالعاتی که در کشور انجام شده نشان می‌دهد در جوانان سوءمصرف موادمخدر روندی افزایشی دارد و در واقع مهم‌ترین عواملی که باعث پیشگیری این مهم می‌شود را می‌توان در مهارت جرأت‌ورزی فرد جستجو کرد.

کارشناس روانشناسی بالینی عنوان کرد: در بستر خانواده‌ای که فرد نوجوان و جوان قرار دارد باید آگاه‌سازی‌هایی از جانب والدین، مدرسه و دانشگاه‌ انجام شود چرا که بسیاری از این افراد برداشتی که از موضوع موادمخدر دارند این است اگر یکبار آن را استفاده کنند می‌توانند به راحتی آن را کنار بگذارند در حالی که چنین نیست.

وی افزود: برای بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی در افراد کم سن نسبت به موضوع اعتیاد لازم است آموزش‌های لازم دیده شود و این آموزش‌ها در خانواده نیز توسط والدین باید ارائه شود.

مصرف مواد مخدر یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اجتماعی است که آینده جوانان و سرمایه انسانی کشور را تهدید می‌کند. برای مقابله با این معضل، آگاه‌سازی، آموزش و ایجاد فرصت‌های سالم برای تفریح و اشتغال جوانان ضروری است. پیشگیری و درمان به‌موقع می‌تواند از گسترش این بلای خانمان‌سوز جلوگیری کرده و سلامت و امنیت جامعه را حفظ کند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر